Idén is Cipősdoboz Akció a gyerekekért!

Idén is Cipősdoboz Akció a gyerekekért!

 2022.12.07

A tavalyi nagy sikerű gyűjtés után idén is csatlakozik sportakadémiánk és felnőtt csapatunk a karácsonyi Cipősdoboz akcióhoz, melynek keretében rászoruló gyermekeket ajándékozhatunk meg egy-egy cipősdoboznyi ajándékkal.

Kérjük, aki csatlakozna a kezdeményezéshez, az összeállított csomago(ka)t a december 11-én, a 18.00 órakor kezdődő NKA UNIVERSITAS PEAC elleni bajnoki mérkőzésünk alkalmával, annak kezdetéig helyezze el a Novomatic Aréna előterében található félköríves fal előtt. Szívesen látunk az elkészült dobozzal egy szelfi fotót is (media@wb-sopron.com), vagy aki rendelkezik instagram fiókkal, ossza meg a történetében, bejelölve klubunk (@sopronbasket) vagy sportakadémiánk (@sopronidarazsak) oldalát.

Az összegyűjtött cipősdoboz ajándékokat a Baptista Szeretetszolgálat országos önkéntesi hálózatán keresztül juttatja el a gyermekekhez, még az ünnepek előtt. A dobozok elsődleges „kikötői” gyermekotthonok, nagycsaládos szervezetek, kórházak, fogyatékos gyermekek fejlesztésével foglalkozó iskolák, egyesületek, alapítványok, civil szervezetek.

Fogjunk össze idén is! #weareoneteam

HOGYAN KÉSZÜLJÖN?

Hogyan készíthetek ajándékot?

Keress egy jó állapotban lévő, üres cipősdobozt! Ezután döntsd el, hogy hány év körüli fiúnak vagy lánynak szánod ajándékod, s a cipősdobozt töltsd meg ajándékokkal.

Mit tegyek a cipősdobozba?

Cipősdoboz ajándékodba bármit tehetsz, aminek egy gyerkőc örülhet. Ez életkortól és nemtől függően sok minden lehet, ajándékodnak szinte csak a fantáziád szabhat határt, na és persze a doboz mérete : )

Dobozod tartalmazhat

– mesekönyvet és ifjúsági könyveket, színezőt,
– játékot (társasjátékot, kártyát, kockát, építőjátékot, foglalkoztató és készségfejlesztő játékot, babát, autót, labdát, ugráló kötelet, egyéb sporteszközt, stb.),
– higiéniai felszerelést (dezodort, tusfürdőt, sampont, fogkefét, fogkrémet, fésűt, kézkrémet), édességet ( cukorkát, nyalókát, csokoládét, kekszet)
– íróeszközt és egyéb iskolai felszereléseket ( füzetet, tollat, filcet, zsírkrétát, színes ceruzát, vízfestéket, temperát, radírt, hegyezőt)
– kedves lehet még egy képeslap vagy családi fotó néhány üdvözlő sorral, jókívánsággal, de posta- vagy e-mail címed nem célszerű megadni.

Van amit ne tegyek bele a dobozba?

Arra kérünk mindenkit, ajándékaitokba ne tegyetek:

– agresszivitásra késztető képeket, játékokat; pl.: játékpisztolyt, kést, pc-játékot
– konzervet, romlandó ételeket, gyümölcsöt
– törékeny tárgyat (tükröt, porcelánbabát, stb.)
– gyógyszereket
– sampon, testápoló, egyéb folyékony tárgy esetén tanácsos gondosan becsomagolni azt egy zárható tasakba, hogy sérülés, szivárgás esetén se tegye tönkre az egész ajándékcsomagotokat

Hogyan csomagoljam be a dobozom?

Elkészített ajándékod csomagold be színes csomagolópapírral, lehetőleg külön a tetejét és külön az alját, majd ragaszd le átlátszó cellux ragasztó szalaggal, vagy kösd át zsineggel! Így nem nyílik ki szállítás során, viszont könnyen kinyitható és visszazárható az elengedhetetlen biztonsági átnézések elvégzésekor! A dobozra jól láthatóan írd fel, hogy milyen korosztályú lánynak/fiúnak szánod ajándékod, pl. így: „fiú 12” vagy „lány 8”.


A WBASKET HÍREI
2023. X. Champions Cup, Mozaikok
Karácsony-váró Darazsainkkal, 2023.
iratkozzon fel csatornánkra

SportDarázs

Ovikosár

Gyere kosarazni!

Galéria

Fan Shop

Sporttáplálkozás

partnerek