Szép győzelem a szezon zárásaként!

Szép győzelem a szezon zárásaként!

 2023.05.21

A nyíregyházi Országos Junior „B” Döntőn fiataljaink jó játékkal, magabiztosan szerezték meg a 7. helyet a DVTK Akadémia „B” csapata ellen. Gratulálunk!

Nemzeti Leány Junior „B” Döntő

Fiataljaink ott folytatták a helyosztón, ahol szombaton a PVSK ellen az utolsó negyedben abbahagyták. Érvényre juttatták akaratukat és már az első félidőben magabiztos előnyre tettek szert, melyet higgadtan őriztek a lefújás pillanatáig. Megérdemelt győzelmüknek köszönhetően a 7. helyen zártak, megkoronázva az egész éves kiváló munkájukat.

Bíró Csenge különdíjban részesült, míg a csapat legjobbjának járó elismerést Bagoly Liliána érdemelte ki.

DVTK Akadémia/B – Darazsak Sportakadémia/B 44-63 (11-18, 11-21, 12-10, 10-14)

A DVTK akadémia/B legjobb dobói: Berzy P. S. 8/3, Orbán Z. M. 7/3, Kovács D. 6/6, Vrág S. 6
Darazsak Sportakadémia/B: Mikula P. 10/6, Bába K. 10/6, Hawkins A. 10, Fenyvesi F. 8, Bagoly L. 7, Biró Cs. 6, Egresits R. 6, Vajda N. 3, Kiss L. M. 2, Novotnik B. 1, Herczeg F. -, Schmidl B. –

Kaltenecker András (vezetőedző): „A torna során kitűzött célokat, ha nem is teljesen, de sikerült megvalósítanunk. A mezőny sokkal kiegyenlítettebb volt, mint amire előzetesen számítottunk, ezért még értékesebb a számunkra, hogy méltó ellenfelei voltunk a magasabban rangsorolt ellenfeleinknek. Az első mérkőzésünkön megijedtünk a lehetőségtől és a rossz lepattanózásnak köszönhetjük a vesztünk. Három negyeden keresztül jól kosárlabdáztunk a házigazda Nyíregyháza ellen, azonban a kulcspillanatokban lefagytunk. A második mérkőzést a PVSK ellen jól kezdtük, azonban itt a két középső negyedben voltunk fásultak és pontatlanok. Minden nehézségünk ellenére visszajöttünk a találkozóba és „egylabdás” mérkőzést sikerült lehoznunk, amit ugyan elvesztettünk, de úgy vélem inkább a büntetők és az eladott labdák voltak a kulcsai ennek a mérkőzésnek, hiszen 31 büntetőből csak 15-öt tudtunk értékesíteni, míg ellenfelünk 31/22-vel zárta a találkozót.

A harmadik mérkőzésünkön, a DVTK „B” ellen végre meg tudtuk szerezni azt a győzelmet, amire már nagyon vártunk és így ezzel egy nagyon szép ívet járt be csapatunk a torna során, hiszen mérkőzésről mérkőzésre fejlődtünk. Ugyanez elmondható a szezonunkra. Ha egy kicsivel rutinosabbak vagyunk, talán eggyel több győzelemmel tudjuk befejezni a bajnokságot.

Köszönöm a lányok egész éves munkáját, nagyon szépen zártuk a szezont, és két utolsó éves játékosunkat, Schmidl Bíborkát és Bagoly Liliánát szépen búcsúztattuk! Lilonak külön köszönöm azt a munkát, amit idén érettségi mellett beletett, és amivel segítette az edzők munkáját is.

Végezetül pedig a szülőknek szeretném megköszönni mind a torna alatt nyújtott támogatásukat, mind pedig az egész éves segítséget, amivel a gyerekeket támogatták!

Statisztika


A WBASKET HÍREI
Sztároktól tanulhatnak a Soproni Darazsak Sportakadémia fiataljai
U15 IYT, Sopron (2023.)
iratkozzon fel csatornánkra

SportDarázs

Ovikosár

Gyere kosarazni!

Galéria

Fan Shop

Sporttáplálkozás

partnerek

%d bloggers like this: