Sportakadémia

A rendkívül nagy hagyományokra visszatekintő soproni női kosárlabda sport alapjait mintegy 80 éve a Soproni Vasutas SE rakta le. A Soproni Darazsak 1997-ben indult hódító útjára, amely a fészekrakást követő gyarapodással és sikerekkel teli éveket követően vált igazi kosárlabda műhellyé, majd tovább fejlődve egyesületté.

Emlékezetes év volt 2012, amikor a Soproni Darazsak Ifjúsági és Sport Egyesület akadémiai akkreditációs program részeként, hivatalosan is akadémiai minősítést nyert. 2012. márciusától az egyesület, Soproni Darazsak Akadémia néven működött tovább, miután a kizárólag leány utánpótlás neveléssel foglalkozó kosárlabda egyesületek közül elsőként érdemelte ki a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségétől (MKOSZ) az akadémiai minősítést. Ekkor már a női mezőnyben több mint 30 élvonalban kosárlabdázó játékos bontogatta szárnyait. Honti Kata révén egy olyan válogatott játékos is kirepült a soproni Darázsfészekből, aki Euroliga aranyéremmel is büszkélkedhet.

Adottságainkat figyelembe véve, a kiemelkedő képességű tehetségek egyéni képzése és kiemelt versenyeztetése, valamint a képzésben részt vevő egyéni iskolai előmenetelének hathatós elősegítése az a két pillér, melyen akadémiánkat működtettük.

2020. januárjában újabb mérföldkőhöz érkezett a soproni női kosárlabda utánpótlásképzés! A lenyűgöző fejlődés elismeréseként a sikeres akkreditációs folyamatot követően Államilag Elismert Sportakadémia keretei között folytatódhatott tovább a 23 évvel korábban megkezdett munka. Az elismerés egyben megújulást is hozott, amellyel új szakasz vette kezdetét a magas színtű játékosnevelésben. A vállalt, államilag is támogatott munkához új arculat is párosult, amelynek lógójában, kabalájában megjelennek a Soproni Darazsak legfőbb tulajdonságai: a darazsak szorgosak, harcosak, okosak, tanulékonyak, céltudatosak és bájosak.

A Soproni Darazsak Sportakadémia biztosítja a lehetőséget, hogy sportolóink a szülőkkel, a Sopron Basket profi felnőtt játékosaival, a szurkolókkal, a Sportakadémia munkatársaival és a szponzorokkal egy nagy családot, igazi közösséget alkotva munkálkodjanak a közös sikerekért.

Eltökélt célunk a Sportakadémia hosszútávú stabil szakmai, erkölcsi és anyagi fenntartása. Szakembereink folyamatos képzése garancia arra, hogy a Darazsak számára egyenletesen a legmagasabb szakmai színvonalat biztosítsuk. A Darazsak sikerorientáltak, hiszen minden területen a képességeinkhez mérten a legjobb eredmény elérésére törekszünk. A fejlődés érdekében folyamatosan új kihívásokat keresünk. Játékosainkat egészséges életmódra neveljük – ideértve a mozgásban gazdag életmódot, a megfelelő pihenést, az egészséges táplálkozást és a stressz megfelelő kezelését is.

Küldetésünk, hogy fiatal játékosok széles bázisát magas szinten versenyeztessük és magyar válogatott szintű játékosokat, valamint Európa élvonalába tartozó profi kosárlabdázókat neveljünk. Nemzetközi vonatkozásban célunk, hogy a korosztályos Európa Bajnokságokon keresztül azonosított határon túli magyar játékosokat sikerrel integráljuk a Sportakadémia működésébe.


A WBASKET HÍREI
2023. X. Champions Cup, Mozaikok
Karácsony-váró Darazsainkkal, 2023.
iratkozzon fel csatornánkra

SportDarázs

Ovikosár

Gyere kosarazni!

Galéria

Fan Shop

Sporttáplálkozás

partnerek