Történet

A rendkívül nagy hagyományokra visszatekintő soproni női kosárlabda sport alapjait a Soproni Vasutas SE rakta le. 1997-ben indítottuk útjára utánpótlás programunkat. A Soproni Darazsak Ifjúsági és Sport Egyesület 2003. szeptember 1-én jött létre, 2012-ben pedig, a kizárólag leány utánpótlással foglalkozó kosárlabda műhelyek közül elsőként kaptuk meg az MKOSZ (Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége) akadémiai minősítését.

Alapító: Török Zoltán
Székhely: 9400 Sopron Lackner K. u. 48.
Nyilvántartási szám: 2413
Bejegyzés ideje: 2003. november 14.

Iskolák, ahol együttműködési megállapodás alapján előkészítő csoportokat működtetünk:

Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola
Deák Téri Általános Iskola
Gárdonyi Géza Általános Iskola
Petőfi Sándor Általános Iskola
Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola
Lackner Kristóf Általános

Utánpótlásunk múltja, jelene

Kosárlabda szakosztályunk hosszú évekig küzdött az utánpótlás szinte teljes hiányával. Felnőtt csapatunk keretében csak elvétve találhattunk soproni nevelésű játékost. Ezen feltétlenül változtatni kellett, hiszen legsikeresebben helyi kötődésű játékosokból lehet építkezni. A sportág rendkívüli népszerűsége Sopronban adott volt, szervezésünk során örömmel tapasztaltuk a szülők és gyerekek őszinte lelkesedését.

Az utánpótlásunk bázisának komoly szinten történő kialakítása 1997. májusában kezdődött 30 gyerekkel. Azóta utánpótlásunk létszáma jelentősen megemelkedett. Jelenleg 300 feletti a “kiskosarasaink” száma. A soproni iskolákkal kialakított jó kapcsolatainknak köszönhetően biztosított az optimális képzés. Együttműködési megállapodásokat kötöttünk az iskolákkal, melyek értelmében maximális segítséget kapunk az intézmények vezetőitől, tanáraitól. A középiskolákba járó felnőtt csapatban edző, játszó játékosainknak lehetősége a következő: magántanulói státusz, „fél” magántanulói státusz, speciális tanrend. 2000-ben a Hunyadi János Evangélikus Általános Iskola kosárlabda orientált osztályt indított az 5-es évfolyamtól, mely azóta is nagy sikernek örvend minden évben.

Utánpótlás nevelő rendszerünk a piramis elv alapján működik. Ez azt jelenti, hogy 250-300 gyerekkel foglalkozunk az általános iskola első osztályától a középiskola – illetve gimnázium – 12. osztályáig.

Tehetség csoport

2010/2011-es szezonban elindítottunk egy tehetséggondozó programot, ahol a 12 korosztályos válogatott tehetségünket, kiemelten, heti plusz 5 egyéni képző edzéssel készítjük fel a nemzetközi szintre. A munkát szakmailag Hollós Anna irányítja és technika képző, kondicionáló edző, fizikoterapeuta foglalkozik egyénre szabottan a 14-18 éves játékosokkal!

Technikai feltételek

A versenyző csoportok kosárlabda edzéseire, mérkőzéseire a Novomatic Aréna termeit használjuk, ahol 2016 óta már három kosárlabda terem áll rendelkezésünkre, az egyik közülük az Akadémiai Oktatóközpont. A kondicionális képzéseket a Novomatic Aréna konditermében tartjuk. A sérültek rehabilitációja, illetve a gyógytorna az Aréna alagsorában lévő helyiségekben történik. Gyógyúszás a Lővér uszodában, rövid távú futások a Hunyadi János Általános Iskola 200 méteres műanyag borítású futópályáján zajlanak. A hosszabb távú futások a Lővérek erdei tornapályáin vannak.

A kosárlabdaedzéseken minden játékosnak bőr labdája van, rendelkezünk megfelelő mennyiségű nehezített kosárlabdával, bójákkal, létrákkal, műanyag gátakkal, egyensúlyozó párnákkal, szerekkel, labdavezető szemüvegekkel.

Előkészítő csoportjaink az adott iskolákban edzenek, több helyen a napközis időszakban, vagy közvetlenül annak végeztével, ezzel segítve a szülőket.Keresés

Kiemelt Média Partnerink

Soproni Darazsak Akadémia Soproni Darazsak Akadémia
  • Akarsz Te is segíteni nekünk úgy, hogy ez neked semmibe sem kerül?
  • Kérjük, támogasd személyi jövedelemadód 1 %-ával a Soproni Darazsak kis kosarasait!
  • Kattints ide a részletekért!
Soproni Darazsak Akadémia Soproni Darazsak Akadémia Soproni Darazsak Akadémia Soproni Darazsak Akadémia Soproni Darazsak Akadémia Soproni Darazsak Akadémia

%d blogger ezt szereti: