Novomatic Aréna Sopron

Az Aréna jogelődje, a Sportcentrum 1987-ben nyitotta meg kapuit. Kezdetben a Soproni SE férfi és a Soproni Postás női kosárlabda csapata játszott a csarnokban, 1993 őszétől már a GYSEV is. A sportcsarnok kora reggeltől késő estig nyitva tart, és hétvégeken is programoknak ad helyet. A Sportcentrumot Kangyal Ferenc és csapata tervezte, mely során több célú kihasználást céloztak meg, amit sikerült megvalósítani.

2005. július 1-től a csarnok üzemeltetési joga átkerült a kosárlabda klubot üzemeltető gazdasági társaság, a RAABERSPORT KFT jogkörébe. Ezzel egyetemben az új üzemeltető nagy szabású felújítási munkálatokba kezdett. A megújult csarnok 2005. október 7-én került átadásra, mely időponttól kezdve az MKB ARÉNA SOPRON nevet viselte egészen 2015. április 30-ig. Azóta NOVOMATIC ARÉNA SOPRON néven üzemel tovább. 2016. nyarán, az U18-as Női Kosárlabda EB-re átadták az új épületrészt is, így a régi edzőterem mellett, két, mérkőzések megrendezésére alkalmas teremrész is a sportolók rendelkezésére áll. Ebből az új rész az Akadémiai Oktatóközpont.

A Novomatic Arénában a három kosárlabda pálya és a hozzájuk tartozó 10 öltöző mellett, büfé, VIP helység és hozzá tartozó lelátórész, irodák, konditerem, rehabilitációs központ, panzió, előadó, tornaszoba, mosoda és bowling pálya is helyet kapott. A sport rendezvények mellett kulturális rendezvények otthonául is szolgál.

Csarnok neve: NOVOMATIC ARÉNA SOPRON
Címe: 9400 Sopron, Lackner K. u. 48.
Telefonszáma: (36)99/311-250
Honlap: www.novomaticarenasopron.hu
Férőhely: 2000 (egybenyitással 3100 fősre bővíthető)

Virtuális séta az Arénában


A WBASKET HÍREI
27. Nyári Kosár Tábor
Srdjan Radulovic – Legjobb Darázs Edző 2024.
iratkozzon fel csatornánkra

SportDarázs

Ovikosár

Gyere kosarazni!

Galéria

Fan Shop

Sporttáplálkozás

partnerek