Novomatic Aréna Sopron

Az Aréna jogelődje, a Sportcentrum 1987-ben nyitotta meg kapuit. Kezdetben a Soproni SE férfi és a Soproni Postás női kosárlabda csapata játszott a csarnokban, 1993 őszétől már a GYSEV is. A sportcsarnok kora reggeltől késő estig nyitva tart, és hétvégeken is programoknak ad helyet. A Sportcentrumot Kangyal Ferenc és csapata tervezte, mely során több célú kihasználást céloztak meg, amit sikerült megvalósítani.

sopronarena

2005. július 1-től a csarnok üzemeltetési joga átkerült a kosárlabda klubot üzemeltető gazdasági társaság, a RAABERSPORT KFT jogkörébe. Ezzel egyetemben az új üzemeltető nagy szabású felújítási munkálatokba kezdett. A megújult csarnok 2005. október 7-én került átadásra, mely időponttól kezdve az MKB ARÉNA SOPRON nevet viselte egészen 2015. április 30-ig. Azóta NOVOMATIC ARÉNA SOPRON néven üzemel tovább. 2016. nyarán, az U18-as Női Kosárlabda EB-re átadták az új épületrészt is, így a régi edzőterem mellett, két, mérkőzések megrendezésére alkalmas teremrész is a sportolók rendelkezésére áll. Ebből az új rész az Akadémiai Oktatóközpont.

parketta

A Novomatic Arénában a három kosárlabda pálya mellett, konditerem, rehabilitációs központ, panzió és bowling pálya is helyet kapott. A sport rendezvények mellett kulturális rendezvények otthonául is szolgál.

arenanyito20150106

Csarnok neve: NOVOMATIC ARÉNA SOPRON
Címe: 9400 Sopron, Lackner K. u. 48.
Telefonszáma: (36)99/311-250
Honlap: www.novomaticarenasopron.hu
Férőhely: 2200

Virtuális séta az ArénábanKeresés

Kiemelt Média Partnerink

Soproni Darazsak Akadémia Soproni Darazsak Akadémia
  • Akarsz Te is segíteni nekünk úgy, hogy ez neked semmibe sem kerül?
  • Kérjük, támogasd személyi jövedelemadód 1 %-ával a Soproni Darazsak kis kosarasait!
  • Kattints ide a részletekért!
Soproni Darazsak Akadémia Soproni Darazsak Akadémia Soproni Darazsak Akadémia Soproni Darazsak Akadémia Soproni Darazsak Akadémia Soproni Darazsak Akadémia

%d blogger ezt szereti: