Egy hosszú szezon margójára

Egy hosszú szezon margójára

 2019.03.12

Junior csapatunk megnyerte a “B” döntőt, így összességében a 9. helyen zárta a bajnokságot. Hollós Dániel edzőnk tekintett vissza a döntő három napjára, és értékelte egyúttal az egész szezont.

2019.03.08-10., Junior “B” Döntő, Budapest

Soproni Darazsak Akadémia – Monori SE 62-56 (18-19, 14-16, 14-7, 16-14)
SDA: Karácsony T. 15/6, Varga S. 10, Úr B. 8/6, Soós D. 8, Pfeiffer V. 7/3, Gyöngyösi J. 6, Dömötör P. 5/3, Schöll P. 3, Tarr S. -, Gottschling P. –

Soproni Darazsak Akadémia – Török Flóris – Törekvés SE 74-63 (15-18, 20-15, 21-13, 18-17)
SDA: Pfeiffer V. 25/12, Gyöngyösi J. 21/3, Dömötör P. 11/3, Varga S. 8/3, Úr B. 5/3, Karácsony T. 4, Soós D. -, Schöll P. -, Gottschling P. -, Tarr S. –

Soproni Darazsak Akadémia – Dávid Kornél KA 86-77 (13-28, 19-19, 16-12, 24-13, 14-5) h.u.
SDA: Pfeiffer V. 43/12, Dömötör P. 14/6, Varga S. 14, Úr B. 9/6, Karácsony T. 2, Soós D. 2, Gottschling P. 2, Schöll P. -, Gyöngyösi J. -, Tarr S. –

Hollós Dániel (edző): Egy hosszú szezon margójára. Véget ért számunkra a megmérettetés a junior bajnokságban, sajnos a keresztjátékban elvéreztünk a Beac csapata ellen, így az MTK által rendezett “B” döntőn vettünk részt, ahol a 3 napos torna győztese az országos listán a 9. helyezését szerezte meg. Egyértelmű céllal utaztunk el Budapestre, hogy minél jobban szerepeljünk ezen a tornán. Az első mérkőzésen a számunkra teljesen ismeretlen Monor Se-vel néztünk farkasszemet, ha egy filmcímmel kellene jellemeznem a mérkőzésen látottakat az a Rémálom az Elm utcában lenne. Számomra teljesen érthetetlen buta hibák sorozatát mutattuk a mérkőzés nagy részében, meg is szenvedtünk a győzelemért rendesen. Amúgy is nagyon nehéz első mérkőzést játszani ilyen tornákon, főleg 40 perc zóna ellen. Voltak szép megmozdulásaink a meccsen, és talán még Tamara meggyőző mezőnyteljesítményét tudnám kiemelni pozitívumként. Ezzel a győzelemmel kivívtuk a lehetőséget, hogy kiharcoljuk a döntőbe jutást másnap a Törekvés csapata ellen. Sajnos a második mérkőzésen folytattuk az Elm utcai film folytatását, de sokkal magabiztosabbak voltunk támadásban, végre játszhattuk az ember elleni játékunkat. Egy félidei fejmosás után végre megértették a lányok, hogy csapkodás nélkül, és tiszta védekezéssel sikeresek lehetünk. Ennek köszönhetően, sikerült egy megnyugtató előnyt kialakítanunk, amit végig sikerült megtartanunk. Jól játszottunk végig a mérkőzésen, Janka eszméletlenül játszott, 5 labdablokkolása és ponterős játéka meghatározó volt, Virág és Dömötör Petra termelték mellé a pontokat, Tamara újfent mezőnymunkában volt kimagasló (5 kiharcolt fault, 8 gólpassz). Következett a döntő, amit titkon mindenki remélt a csapaton belül. Egy nagyon magas szerkezettel felálló Dávid Kornél Akadémiával találkoztunk. Meg is látszott az első negyedben mutatott produkciónkon. Sem ember elleni védekezéssel, sem zónával nem tudtuk tartani az ellenfelünket palánk alatt, kaptunk 28 pontot az első negyedben, dobtunk 13-at… A második negyedben kezdtünk felébredni a csipkerózsika álmunkból, de ez is csak egy egál negyedre volt elég. Következett a második félidő, amely során sikerült rákapcsolnunk és a védekezésünket megtalálni, aminek köszönhetően sikerült hosszabbításra menteni a találkozót. Hihetetlen, amit a lányok véghez vittek ebben a félidőben, megdobbant a soproni szív… Virág egy teljesen más dimenzióban játszott ezen a mérkőzésen, 43 pontja mindent elárul, Sára csatlakozott hozzá a pontok termelésében, Dömötör Petra legjobbkor jövő ámultba ejtő 3 pontosai, és a többiek mezőnymunkái, mind kellettek a hosszabbításhoz. A hosszabbításból két kulcs momentumot szeretnék kiemelni, Dorina fontos lepattanóját és közép-távoliját, és Bobó 3 pontosát. Átszakadt az a bizonyos gát náluk, öröm volt nézni… Nyertünk! Sschöll Petra hihetetlen energiákat ölt ebbe a szezonba, emelem kalapom előtte! Gottschling Petra is nagyon jó mérkőzéseken volt túl az elmúlt időszakban, és ugyanez elmondható Saciról is!

Úgy gondolom, hogy ez a csapat mindent megtett ebben a szezonban, mondtam is a lányoknak, ilyen tornákért, meccsekért érdemes dolgozni, edzésre járni, mert rengeteg plusz ad majd a jövőben! A lányok többsége két fronton harcolt eddig, nagyon megterhelő volt számukra ez elmúlt 2/2,5 hónap.

Az alapszakaszt nem kezdtük jól, 5 idegenbeli meccsel indultunk ráadásul. Jöttek a hazai mérkőzések, ahol 5 meccsünkből 4-et sikerült megnyernünk, és kvalifikáltuk magunkat a felsőházi rájátszásba. Lendületben voltunk. El is mentünk Spanyolországba egy nagyszerű tornára, amit sosem fogok elfelejteni, hihetetlen teljesítmények és csapatmunka, amit mutatott a csapat. Hihetetlen büszkeség töltötte el a stábot az ott látottak után, rengeteg pozitívumot kaptak a lányok és mi is. A felsőházi rájátszás már más kávéház volt. Tudtuk, hogy nagyon erős csapatokkal fogunk találkozni, próbáltunk sakkozni, pihentetni az embereket amikor már látszott, hogy keresztjátékra kényszerülünk, voltak jó meccseink úgyis, hogy sosem a legjobb felállásban álltunk ki. A keresztjáték során bekövetkezett sajnos az, amire számítottam. Teljesen szétestünk, nagyon látszott a lányokon a fáradtság, nem tudtunk egyik mérkőzésen sem újítani, a szezon ennek szakaszában jobb volt a Beac. Sikerült a 9. hely!! Nagyon fontos volt számunkra, hiszen nincs még vége a szezonnak, a junior lányok az Amatőr bajnokságban folytatják, és kadett lányainkra is nagy feladatok várnak még.

Nagyon köszönöm a lányoknak az eddigi munkát, úgy gondolom nagyon jól fog jönni mindenkinek ez a pihenő. Rengeteg áldozatot hozva dolgoztak napról napra, minden elismerésem az övék! Úgy gondolom emberileg is sokkal erősebbek lettek, ami még nagyon jól jöhet a hátralevő szezonban! A lányok szavaival szeretnék búcsúzni a junior szezontól: MINDENKI SOPRONI!


A WBASKET HÍREI
Sporttáplálkozás: Fülöp Lilivel a konyhában
Őszi beiskolázási napok (2020.)
iratkozzon fel csatornánkra

SportDarázs

Ovikosár

Gyere kosarazni!

Galéria

Fan Shop

Sporttáplálkozás

partnerek

%d bloggers like this: