2015 – 2016

Az Országos Tini Döntő záró napján fiataljaink az aranyéremért léphettek pályára. Ellenfelük az a Bajai NKK volt, mely veretlenül, többek között, csapatunkat legyőzve menetelt a döntőig.

tiniezust2016

Szerettünk volna visszavágni a csoportban elszenvedett vereségért, és ennek megfelelő koncentráltsággal kezdtük a mérkőzést. Az első negyed végén egy ponttal még vezettünk, ám a szünetig 9 pontos előnyt szorgoskodott össze riválisunk. Ehhez még hozzá is tudott tenni 4 egységet, így 13 pontos hátrányban voltunk a záró etap előtt. Nem adtuk azonban fel, és óriási hajrát indítottunk! Két és fél perccel a vége előtt már csak 3 ponttal voltak lemaradva Bencze Mária tanítványai (59-56), de újítani tudott a Baja, és behúzta a mérkőzést. Csapatunk így egy szépen csillogó ezüstéremmel fejezte be az Országos Döntőt. Az All-Star ötös tagjává választották Gottschling Petrát, míg a Legjobb Védő Balogh Liza lett! A Legjobb Soproni Játékos díját Konkoly Nóra vehette át. A szombati büntető dobóverseny győztese, Horváth Kinga 15.000 forintos utalványt vehetett át a díjkiosztón.

A harmadik helyet a Csata DSE szerezte meg a kosárlabda Akadémia Pécs előtt.

Bajai NKK – Soproni Darazsak Akadémia 69-60 (13-14, 36-27, 52-39, 69-60)
SDA: Konkoly N. 15, Lajtai L. 10, Gottschling P. 9, Berki G. 8, Bella M. 5, Balogh L. 4, Hipságh A. 3, Makk S. 2, Horváth K. 2, Vörös A. 2, Tarr S. -, Tóth L. –


A WBASKET HÍREI
Sztároktól tanulhatnak a Soproni Darazsak Sportakadémia fiataljai
U15 IYT, Sopron (2023.)
iratkozzon fel csatornánkra

SportDarázs

Ovikosár

Gyere kosarazni!

Galéria

Fan Shop

Sporttáplálkozás

partnerek

%d bloggers like this: