Küzdeni mindig!

Küzdeni mindig!

 2022.01.16

A puha kezdés után felvettük a kesztyűt, és nagy csatában győzelemmel folytattuk szereplésünket.

A fővárosiak rögtön a kezdés után nekünk estek, ami nem ízlett csapatunknak. Az időkérés után azonban felkeményedett a játékunk a megfelelő szintre, és lépésről-lépésre elkezdtük ledolgozni a hátrányunkat. A második negyedben hosszú kihagyás után visszatért a pályára Egresits Réka is, aki szintén tudott új lendületet adni a társaknak. A fordulást követően is szép megoldásokkal álltunk elő, de átmenetileg megtorpantunk. Tudtunk azonban újítani, és nagy szívvel kosárlabdázva megérdemelt győzelmet arattunk.

2022.01.16. NB1 Női Amatőr Bajnokság, Sopron

Sportdarázs-SMAFC – BEAC Újbuda 57-54 (8-16, 14-16, 19-13, 16-9)
Sportdarázs-SMAFC: Ács L. 16, Molnárova L. 10, Bakó P. 10, Erdélyiová 7/3, Szomszéd Cs. 6, Egresits R. 5, Kovács L. 2, Karácsony T. 1, Tarr S. -, Török K. –

Giustino Altobelli (Sportdarázs-SMAFC, vezetőedző): “Nagyon nehéz mérkőzés volt, mivel mi még nem állunk készen az ilyen szintű agresszivitásra, amit ellenfelünk mutatott a feldobás pillanatától kezdve. Az időkérés után változtatni tudtunk. Jó lehetőségeket dolgoztunk ki, de kihagytuk azokat. Nehéz így egy mérkőzésben maradni, de az idő haladtával lassan-lassan működni kezdtek a változtatások a védekezésben, és támadásban is jobb döntéseket hoztunk. A harmadik negyed végén újra előjöttek a mérkőzés elején látott hibák. Meg kell értenünk, hogy a kosárlabda alapja a küzdés, a harciasság. Harc nélkül nem lehet győzni. Ahogy mondani szokás, aki küzd, az is veszíthet, de aki nem, az már az elején elveszítette a küzdelmet. Építjük ezt a mentalitást, készülve ezen a téren is a Hepp Kupa négyes döntőjére. Remélem megértik a lányok, hogy mindennek az alapja a küzdés, abból jönnek majd a jó megoldások, a győzelmek. Ez a mi utunk!”

Horváth Bianka (BEAC Újbuda, vezetőedző): “Olyan lendülettel kezdtünk, amivel magunkat is megleptük, fantasztikus volt. Sajnos a 3. negyedben ezt nem tudtuk megvalósítani, a védekezésünk szétesett. De kimásztunk a gödörből, visszajöttünk a játékba, a végen még sanszunk is volt egyenlíteni. Hasznos volt a mérkőzés, sokat tanulhatunk belőle, emelt fővel megyünk haza.”


A WBASKET HÍREI
XXV. Nyári Napközis Kosárlabda tábor (2022.)
2022.02.05-06. Hepp Kupa Döntő Mozaikok
iratkozzon fel csatornánkra

SportDarázs

Ovikosár

Gyere kosarazni!

Galéria

Fan Shop

Sporttáplálkozás

partnerek

%d bloggers like this: