Megjelent a Vezetni szívvel-lélekkel kosárlabda szakkönyv Sportakadémiánk gondozásában

Megjelent a Vezetni szívvel-lélekkel kosárlabda szakkönyv Sportakadémiánk gondozásában

 2022.05.04

A Soproni Darazsak Sportakadémia és a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem stratégiai együttműködésének eredményeként, a Kosárlabda Specifikus Módszertani Központ és az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) támogatásával végre magyarul is megjelent Vezetni szívvel-lélekkel című kosárlabdaszakkönyv, amelyet kedden mutattak be a Testnevelési Egyetemen.

A mű Mike Krzyzewski legendás amerikai kosárlabdaedző munkája, amely hasznos és egyedülálló iránymutatásokat ad a szerző tréneri hivatásáról és irányelveiről. A “K edzőnek” becézett szakember szövetségi kapitányként korábban három olimpiát nyert az amerikai válogatottal.

Az eseményen jelen volt dr. habil. Sterbenz Tamás, Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem rektora, a női kosárlabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) elnöke, dr. Sáfár Sándor, az Emberi Erőforrások Minisztériumának a sportakadémiák működésével kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztosa, a TF Edzéselméleti és Módszertani Kutatóközpontjának adjunktusa, Czukorné Hollós Anna, a Soproni Darazsak Sportakadémia szakmai igazgatója, Sterbenz László, a Sopron KC szakmai igazgatója, a kiadvány fordítója, valamint Molnár Balázs, a Darazsak Sportakadémia Kft. ügyvezető igazgatója.

Az eseményt Major Mihály kollégánk köszöntője után Sterbenz Tamás rektor nyitotta meg, aki hangsúlyozta, különleges alkalom a mostani, hiszen olyan kiadványt mutatnak be, amely sokrétű együttműködés eredményeként jelenhet meg. “Fontosnak tartom megemlíteni, hogy a könyv a hazai kosárlabda-szövetség, a Módszertani Központ, a Soproni Darazsak Sportakadémia és a TF közös munkájának eredménye, amelynek sok mindenkihez el kell jutnia, kiváltképpen a magyar kosárlabdaedzőkhöz.”

Szalay Ferenc az MKOSZ elnöke gratulált a jelen lévő soproniaknak a felnőtt női együttes, a Sopron Basket Euroliga-győzelméhez, majd kiemelte a Sterbenz Tamás által korábban, még a szövetség főtitkáraként útjára indított fejlesztési program jelentőségét, amely szerepet játszott abban, hogy sikerült újra emelkedő pályára állítani a sportágat Magyarországon.

“A tanulás soha véget nem érő folyamat” – mondta dr. Sáfár Sándor, aki nyomatékosította: a honi kosárlabda valóban fejlődésnek indult, és ebben az is szerepet játszik, hogy egyre több szakkönyv jelenik meg a Kosárlabda Specifikus Módszertani Központ támogatásával.

Molnár Balázs ügyvezető igazgató felidézte, hogy 2020 derekán a soproni klub és az egyetem stratégiai megállapodást kötött, amelynek részeként elhatározták, hogy honosítják a különböző kosárlabda-szakirodalmakat. Majd Czukorné Hollós Anna szakmai igazgatóval közösen nyújtották át az Euroliga győztes Sopron Basket bekeretezett csapatképét. Szakmai igazgatónk hozzátette, a Soproni Darazsak Sportakadémia szakemberei mindig nagy örömmel fogadják a szakmai képzésüket támogató irodalmat, bár Mike Krzyzewski elsősorban férfi vonalon ért el maradandó eredményeket, gondolatai, tapasztalatai minden utánpótlás kosárlabdaedző számára rendkívül hasznos lehet.

Sterbenz László, a Soproni KC szakmai igazgatója elmondta, a fordítói munkát segítette, hogy azonosulni tudott a könyv tartalmával, hiszen az elmúlt több mint 20 évben gyakran került kezébe a szakmai alkotás. Egyúttal hangsúlyozta, hogy nem csupán a kosárlabdaedzőknek érdemes elolvasni és végiggondolni az abban leírtakat, hanem más sportágakban dolgozó trénereknek is.


A WBASKET HÍREI
XXV. Nyári Kosárlabda Tábor (2022.)
2022. Darazsak Basketball Camp – Szakmai szemmel
iratkozzon fel csatornánkra

SportDarázs

Ovikosár

Gyere kosarazni!

Galéria

Fan Shop

Sporttáplálkozás

partnerek

%d bloggers like this: