Ragyogóan csillogó ezüst Szlovéniából

Remekül szerepelt U14-es válogatottunk a korosztály legrangosabb európai megmérettetésén, a mini EB-nek is beillő, Slovenia Ball-on.

A magyar csapat ezüstérmet szerzett, miután a fináléban, óriási küzdelemben két pontos vereséget szenvedett Horvátország legjobbjaitól.

Nemzeti csapatunknak tagja volt Akadémiánk két tehetséges kosárlabdázója, Egresits Réka és Ács Luca, az edzői stábot pedig serdülő csapatunk vezetőedzője, Veres Judit erősítette. Utóbbit kérdeztük a torna tapasztalatairól.

Egy hét pécsi edzőtábor után utaztunk el Slovenj Gradec-be, ahol az U14 korosztály első komoly megmérettetését rendezik nemzetközi szinten, immár 15 éve. Salamon Endre vezetőedző és Boris Maljkovics másodedzővel együtt választottuk ki azt a 12 játékost, akikkel augusztus 14-én elindultunk Szlovéniába. Idén először 10 csapat kapott meghívást erre a tornára, szétbontva 2 csoportra, ami azt is jelentette egyben, hogy eggyel több mérkőzést tudtunk játszani, mint az előző évi együttesek. Csoportunkban a második helyen végeztünk ( megvertük Ukrajnát, Észak-Macedóniát és Lettországot, viszont kikaptunk Horvátországtól), ami azt jelentette, hogy a keresztjáték során a másik csoportot megnyerő szlovén válogatott volt az ellenfelünk. Győztesen hagytuk el a pályát, így következhetett a döntő. A másik ágon a horvát csapat is sikerrel vette az akadályt, így újra velük kerültünk szembe. Nagyon szoros, izgalmas mérkőzésen két ponttal kikaptunk, így ezüstérmesek lettünk.

Nagy öröm az egyesület számára, hogy két játékosunk is részt vett a tornán, Ács Luca és Egresits Réka személyében. Mindkét játékos nagyon szépen edzett már az edzőtáborban, és a szlovén tornán is remek teljesítményt nyújtottak! Mindannyian sok tapasztalattal gazdagodtunk, rengeteg élményt szereztünk.

2019.08.15-18., Slovenj Gradec

Csoport-mérkőzések

Magyarország – Lettország 80-53
Ács Luca 6, Egresits Réka 5

Macedónia – Magyarország 44-91
Egresits Réka 7, Ács Luca 3

Ukrajna – Magyarország 55-66
Egresits Réka 3, Ács Luca 2

Magyarország – Horvátország 51-70
Egresits Réka 2, Ács Luca 2

Elődöntő

Szlovénia – Magyarország 67-77
Ács Luca 12, Egresits Réka 2

Döntő

Horvátország – Magyarország 55-53
Ács Luca 10, Egresits Réka –Keresés

Kiemelt Média Partnerink

Soproni Darazsak Akadémia Soproni Darazsak Akadémia
  • Akarsz Te is segíteni nekünk úgy, hogy ez neked semmibe sem kerül?
  • Kérjük, támogasd személyi jövedelemadód 1 %-ával a Soproni Darazsak kis kosarasait!
  • Kattints ide a részletekért!
Soproni Darazsak Akadémia Soproni Darazsak Akadémia Soproni Darazsak Akadémia Soproni Darazsak Akadémia Soproni Darazsak Akadémia Soproni Darazsak Akadémia

%d blogger ezt szereti: