Tisztes helytállás

Tisztes helytállás

 2021.03.21

A tabellán is előkelőbb helyen álló PINKK-PVSK U23-as együttese érvényesítette a papírformát a Sportdarázs-SMAFC ellen az amatőr NB I. Piros csoportjának aktuális fordulójában.

Nagyon bekezdtek a vendégek, két perc után már 0-6-ot mutatott az eredményjelző, azonban az első játékrész végére sikerült némileg közelebb férkőzni ellenfelünkhöz (10. perc 17-21). A második etapban aztán rátett egy lapáttal a pécsi együttes, és tíz pont feletti előnyt harcolt ki (20. perc 28-41). A fordulás után letámadtuk a vendégeket, és fel is tudtunk zárkózni négy pontra (37-41), azonban erre is volt válasza a tabella második helyén álló ellenfelünknek, így a harmadik negyed végére ismét két számjegyű hátrányba kerültünk (30. perc 44-56). Bár a záró tíz percben a különbség a húsz pontot is elérte, a mérkőzés végén egy futással sikerült kozmetikázni az eredményen (40. perc 58-70).

2021. 03. 21. Női amatőr bajnokság, Piros csoport, 21. forduló, Sopron

Sportdarázs-SMAFC – PINKK-PVSK U23 58-70 (17-21, 11-20, 16-15, 14-14)
Sportdarázs-SMAFC: Karácsony T. 14, Bakó P. 10, Szeli K. 10, Kovács L. 9/3, Soós D. 6, Ács L. 5, Erdélyiová A. 4, Gombkötő L. –, Gottschling P. –

Giustino Altobelli (edző, Sportdarázs-SMAFC): A tabella második helyén álló csapat ellen játszottunk, akik nagyon erősek. Próbáltunk minél tovább meccsben maradni, azonban az egy-egy elleni szituációkat nem tudtuk jól levédeni, ezt pedig kihasználták a vendégek. A második félidőben jobban játszottunk, próbáltunk váltani védekezésben, azonban az ellenfelünk ez ellen is megtalálta a helyzeteit. Azonban boldog vagyok, mert ez a csapat képes lett volna húsz-harminc pontos különbséggel is győzni, mi viszont ezt nem hagytuk. Tudjuk, hogy vannak problémáink, mint az irányítónk sérülése, ezért köszönöm Tamarának, hogy ilyen sokat játszik ebben a pozícióban, ami igazából nem az ő posztja lenne. A célunk továbbra is az, hogy a fiatal játékosokat fejlesszük, akik néha jól játszanak, néha hibáznak, ez azonban teljesen normális.

Frano Radan (edző, PINKK-PVSK U23): Érdekes mérkőzés volt két fiatal csapat között. Kemény mérkőzés volt az elejétől a végéig. Megérdemelten nyertünk, de szeretném megdicsérni a hazai csapat edzőjét is, mert tudott fejleszteni a keretén, amely folyamatosan változik, ezért nem könnyű kezelnie ezt a helyzetet. Jó mérkőzés volt, és remélem, ki tudjuk használni az itt tapasztaltakat arra, hogy további lépéseket tegyünk előre.


A WBASKET HÍREI
2022.05.26-29. Serdülő “A” Döntő, Hangulatvideó
XXV. Nyári Napközis Kosárlabda tábor (2022.)
iratkozzon fel csatornánkra

SportDarázs

Ovikosár

Gyere kosarazni!

Galéria

Fan Shop

Sporttáplálkozás

partnerek

%d bloggers like this: