Történelmi bejelentéssel intettünk búcsút a szezonnak

Történelmi bejelentéssel intettünk búcsút a szezonnak

 2024.06.25

Június 23-án, hétfőn került sor hagyományos évzárónkra, melyen a jövőnket meghatározó bejelentésre is sor került vendégeink, együttműködő partnereink, munkatársaink, sportolóink és szüleik előtt.

Megtisztelte jelenlétével rendezvényünket Sopron Megyei Jogú Város polgármestere, dr. Farkas Ciprián, az MKOSZ elnöke, Báder Márton, az MKOSZ Főtitkára, Bodnár Péter, illetve a Sportakadémiák, Sportiskolák, Kiemelt Sportegyesületek és Egyetemi Sport Igazgatóság részéről dr. Sáfár Sándor Phd. igazgató.

Felvezetésként egy videós összeállítással tekintettünk vissza a rendkívül tartalmas és sokszínű szezonunkra, mely az Amatőr Bajnokságban aranyéremmel, a junioroknál ezüsttel, míg a Hepp Kupában bronzéremmel gazdagította utánpótlásunk érem gyűjteményét.

Az ünnepi beszédek során vendégeink részéről elhangzott, hogy fiataljaink jó helyen vannak, a sportakadémián zajló munka minden központi elvárásnak megfelel, sőt, több téren túl is teljesíti azokat.

Érmes csapataink, korosztályos válogatott kosárlabdázóink, és az egyes nemzeti csapatoknál dolgozó szakembereink köszöntése után került sor hagyományos díjaink átadására.

Elsőként a Legszorgalmasabb Kisdarázsnak járó serleget adtuk át a mindössze 10 éves Spanraft Panninak, aki több, mint 180 edzésen vett részt a szezon során. A Legjobb Kisdarazsak Edző Kaltenecker András, a Csípős Darazsak kenguru csapatának vezetőedzője lett, aki nem mellesleg junior B csapatunkat is az Országos „B” Döntő második helyéig vezette. A Legjobb Darázs elismerést Kókai Patrícia érdemelte ki, aki az elmúlt több, mint egy évtized alatt utánpótlás és felnőtt szinten is számos fényes sikerünk tevékeny részese volt. A Legjobb Darázs Edzőnek járó díjat amatőr bajnokaink vezetőedzője, Srdjan Radulovic vehette át, aki példás munkamorállal, nagy lángon égve egyengeti fiataljaink útját. A Különdíjat megtestesítő serleg Tímár Bélához került, aki több évtizeden keresztül dolgozott női és férfi vonalon is a soproni kosárlabdáért, és nyugdíjas éveiben is megbízható asztalszemélyzeti munkájával segítette a mindennapjainkat. Az idei szezon végén, 78 évesen a visszavonulás mellett döntött, de bízunk benne, hogy szurkolóként még sokáig találkozhatunk majd vele az arénában.

Rendezvényünket a Soproni Darazsak egyik alapítójának, a Sopron Basket ügyvezetőjének, Török Zoltánnak a történelmi bejelentése zárta, miszerint az amatőr bajnoki címet megszerző csapatunk, csupa U23-as játékossal, a következő szezonban nekivág a profi felnőtt bajnoki élvonalnak. Így szeptembertől a Sopron Basket mellett a Darazsak Sportakadémia csapatának is szurkolhatnak a soproni kosárlabda szerelmesei a női élvonalban!


A WBASKET HÍREI
27. Nyári Kosár Tábor
Srdjan Radulovic – Legjobb Darázs Edző 2024.
iratkozzon fel csatornánkra

SportDarázs

Ovikosár

Gyere kosarazni!

Galéria

Fan Shop

Sporttáplálkozás

partnerek